04 oktober 2019

Sinds eind deze week ligt mijn boek 'Niet wachten tot het stof gaat liggen' in de rekken.

koop het boek

Een standaardwerk over asbest, is dat nodig? Ja, dat is nodig. Dringend nodig zelfs. Ik merk elke dag veel onwetendheid rond asbest. Wat is het? Vanwaar komt het? Waar kunnen we het tegenkomen? En als er iets met asbestmateriaal foutloopt, wat moeten we dan doen? Ook véél professionelen krabben zich in de haren als ze die vragen moeten beantwoorden. Maar naast onwetendheid, is er ook heel veel nonchalance. Zowel bij particulieren als bij professionelen. Dag in dag uit wordt asbest onzorgvuldig afgebroken of behandeld.

Ik vond het dus tijd om hierover een boek te schrijven. Een standaardwerk over asbest was er nog niet. Het is geen boek dat enkel voor juristen dient. Het is een praktische leidraad voor iedereen die met asbest in aanraking kan komen. Echt voor iedereen dus.
Het bevat onder meer handige tips & tricks, een uitvoerig overzicht van de toepassingen, contactgegevens van instanties die relevant kunnen zijn, een aanzet voor een melding bij incident, een stappenplan voor verwijdering en bijvoorbeeld de 'eerste hulp bij asbestincidenten' (EHBA).

U kan het boek aankopen via het kantoor, bol.com, de Standaard Boekhandel en uiteraard de uitgever van het boek zelf Die Keure.
Een inhoudstafel vindt u hier.

Veel leesplezier!

Wil je een talk of infosessie over het boek/thema? Dat kan, want ik geef er ondertussen aan alle soorten publiek met als -weinig verrassende- titel 'Asbest. Niet wachten tot het stof gaat liggen'. Contacteer me zeker.

Infosessie in Roeselare.
koop hier het boek
Terug naar overzicht

"Duidelijke uitleg op een heel aangename manier gebracht, zowel qua tekst als qua fotomateriaal. Een musthave voor iedereen die in een minder recente woning woont en met asbest geconfronteerd kan worden."