01 december 2022

In dit najaar organiseerde het kantoor een webinar over asbest en het nieuwe asbestattest.
Een vijfde van de inschrijvingsprijs werd daarvan, zoals aangekondigd, weggeschonken.

In het najaar organiseerde ik met het kantoor een asbestwebinar, dat makelaars wou helpen om meer te leren over asbest, en het nieuwe asbestattest dat sinds 23 november 2023 verplicht werd.

Bij de aankondiging van de webinar, waarvan de laatste sessie op 7 december gepland staat, werd meegedeeld dat 20 procent van de inschrijvingsprijs naar innovatief kankeronderzoek zou gaan. 40 makelaars volgden tot nu toe de webinars.
Zo gezegd, zo gedaan.
Vandaag werd 1200 euro gestort aan het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek van de KU Leuven.

Op de website van het FIK staat:

'Alleen al in Belgiƫ sterven jaarlijks meer dan 27.000 mensen aan kanker. Willen we dat cijfer doen dalen, dan moeten we tot in detail begrijpen hoe individuele tumoren ontstaan en evolueren. Het is precies wat de oncologische onderzoekers van KU Leuven doen. Met de opgedane kennis willen ze gepersonaliseerde kankertherapieƫn ontwikkelen en de ongewenste neveneffecten van de bestaande behandelingen verminderen. Het Fonds voor innovatief kankeronderzoek, opgericht in 2013, wil middelen verzamelen om nog meer onderzoekers en medewerkers te kunnen aanstellen, om hoogtechnologische apparatuur aan te kopen en internationale samenwerking uit te bouwen.

In mijn storting werd gevraagd om de gelden specifiek te besteden aan onderzoek naar mesothelioom, dat tot op vandaag nog steeds niet te genezen valt, en rechtstreeks gelinkt wordt aan asbestblootstellingen.

De storting is misschien een druppel op een hete plaat, maar veel druppels samen kunnen wel het verschil maken.

Daar hoop ik toch op.
BramTerug naar overzicht

Ik hoop met de schenking bij te dragen tot onderzoek naar mesothelioom.